Trgovina Optimist omogoča naslednje vrste plačila:

• Z gotovino ob prevzemu. V primeru, da ste se odločili za plačilo po povzetju, boste kupnino plačali podjetju DPD ob dostavi naročenega izdelka.

• Z nakazilom na račun trgovine Optimist (po ponudbi / predračunu). Pri izbiri plačila po predračunu boste ob nakupu prejeli obvestilo o računu kamor je potrebno opraviti nakazilo. V tem primeru plačate provizijo za opravljeno transakcijo banki, ki bo za vas opravila plačilo. Kot sklic pri plačilu obvezno navedite številko naročila, ki jo prejmete v potrdilu naročila na vaš e-mail naslov.

• Paypal plačilni sistem. Z paypal plačilnim sistemom lahko varno plačujete z svojim PayPal računom oziroma z vsemi kreditnimi karticami, ki jih sistem podpira. (Mastercard, Visa...) Vse to brez strahu in rizika saj vaših podatkov ne prejemamo sami ampak jih za nas varno prevzema PayPal. PayPal je eden največjih in najbolj razširjeni ter varnih sistemov plačevanja z kreditnimi karticami.

• Kreditne in plačilne kartice. Omogočamo plačilo z kreditnimi karticami s pomočjo sistema Braintree, ki je vodilni ponudnik tovrstnih storitev za spletne portale v Sloveniji in tudi po svetu. Celotno plačilo izvedete na naši spletni strani preko varne povezave, ki je nameščena v zaključku naročila in z deljeno obdelavo podatkov s strani Braintree predstavlja najbolj varen način plačevanja z kreditnimi karticami. Sistem omogoča plačevanje z velikim naborom kreditnih in plačilnih kartic. Podatke kreditne kartice sami ne shranjujemo, zato morebitna zloraba v naši spletni trgovini ni mogoča!